Hämmentävä tulkkihuijari!

Asiasta toiseen: Kotiesseen eteneminen herättää vain lisää kysymyksiä. Hirveän hankala esimerkiksi keksiä Å-käsimuodolla käsittelyklassifikaattoria! Tuo Å-käsimuoto on siis vastaavanlainen kuin näyttäisi peukkua. Ainut käsittelyklassifikaattori, joka tulee mieleen tuosta käsimuodosta, on julisteen nastojen painaminen ja sekin jo mietityttää, koska JULISTE-viittoma on käytännössä T kuin painaisi molemmilla käsillä nastat kiinni, joten onko nastojen painaminen... Mitä muuta voi muka peukaloilla tehdä kuin painella julisteita seinään? :P 

(Ne, jotka eivät tiedä mikä on käsittelyklassifikaattori: termi tarkoittaa karkeasti selittäen sitä, että käsitellään jotain esinettä, joka mahtuu käteen. Esim. kuvittele kahvikuppi käteesi ja ojenna se kuvitteelliselle kaverillesi. Kätesi "kupin ympärillä" on käsittelyklassifikaattori. Klassifikaattorit ovat yksi osa viittomakieltä ja jollain tavalla hyvin ikonisia sekä usein helposti kohteeseen yhdistettäviä.) 

Tästä pohdinnan vaikeudesta tulee taas riittämätön olo - kielitaitoni tuntuu vajavaiselta! Toisaalta – huomenna voisin mennä suomalaisen viittomakielen Suvi-sanakirjaan, etsiä viittomakielisellä haulla tuota käsimuotoa ja tutkia sanakirjan tarjoamia vaihtoehtoja! Kielitaito ei kehity ruikuttamalla blogiin.