Hups, rakas uusi blogini on jääny hunningolle! Oli niin kiire viikko, että aika kului lopputehtäviin, ja viimeiset luennot olivat myös viime viikolla. Katsotaan, tuleeko mulle tänne blogiin joulutauko vai innostunko päinvastoin kirjoittamaan, kun vapaa-aikaa on vähän enemmän! 

Syksyn viittomakielen opinnoista on jäljellä "enää" kotitentti. Aiheena on tieteellisen tutkimuksen peruskäsitteet, joita tentissä käsitellään analysoimalla viittomia, viittomalla tarina ja kirjoittamalla essee. Analyysissa pitää löytää virheitä viittojan viittomisesta, mikä on vähän jännittävää - entä jos en löydä niitä? En kielenoppijana välttämättä tunnista virheitä kovin helposti. Voi myös olla, että virheet ovat niin itsestäänselviä, että minäkin voin tuntea osaavani suomalaista viittomakieltä. :) En siis ole katsonut videota kokonaan, joten en vielä tiedä. 

Itse viitottuun tarinaan puolestaan pitää sisällyttää tiettyjä käsimuotoja, lausetyyppejä, johdoksia ja kaikenlaista muuta. Tiedätkö, mitä esimerkiksi pitäisi viittoa, jos tarvitaan kokonaisen kohteen klassifikaattori käsimuodolla ¨5 ja kontaktiliikkeellä? Itselleni käsimuodosta ¨5 tulee ensimmäisenä mieleen MUMMO, jossa on myös kontaktiliike, ja toisaalta samalla käsimuodolla kokonaisen kohteen klassifikaattorista TALO sijoitettuna johonkin neutraalitilaan, mutta entä kaikki kolme yhdessä? Näin äkkiseltään esimerkiksi nappeja voisi lätkäistä muutaman rintamukseen tuollaisilla ehdoilla, vai olenko ihan hakoteillä?

Esseessä voi käsitellä esimerkiksi sormiaakkosia. Vielä en ole hahmotellut sisältöä esseellekään, mutta lupaan aloittaa tänään! ;)