Kun linkitin tämän blogin Facebookiini, sain monta monta tykkäystä, mikä aina piristää päivää (ja koukuttaa facebookkaamaan). Mikä tärkeämpää, tykkäykset innostivat/innostavat minua kirjoittamaan, vaikka tykkäys onkin aika pieni, helppo ja hetkellinen tapa ilmaista kantansa.

Muutama kaverini myös kommentoi julkaisuani, ja yksi esitti kysymyksiä, jotka ilmeisesti spontaanisti nousivat viittomakieli(syys)-aiheen innoittamana esiin (hienoa!). Hän kysyi muun muassa, voivatkohan kuurot ajatella vahingossa ääneen, eli viittovatko he ajatuksissaan kuten kuulevat joskus puhuvat ääneen. Arvelin, että voivat ja että se on jopa todennäköistä, mihin sen jälkeen eräs kuuro kommentoikin, että hän ajattelee usein käsillään "ääneen", eikä edes mitenkään vahingossa! :) 

Olisi kiva jos kertoisitte kokemuksianne aiheesta tai sen vierestä, kuurot, tai kysyisitte lisää, kuulevat! Tai toisinpäin!

Ai niin, jos taustakuva häiritsee teitä, voisitteko sanoa siitä? En halua että se estää ihmisiä lukemasta blogia, vaikka myhäilinkin koneen ääressä sen löytymistä arkistoistani – siinä kun on minun korva! Blogin nimeen nimittäin liittyy kuuleminen aika vahvasti. Keksiikö muuten joku, jolle en vielä älynväläystäni kertonut, mitä HCHP-lyhenne tarkoittaa?)